Stängning av bibliotek, fritidsgårdar, sporthallar och Gustavsbergsbadet

Publicerad 20 december 2020

Mall för nyhetsbild

UPPDATERAD 20 DECEMBER: Utifrån de tillskärpta råd och restriktioner som träder i kraft nästa vecka så kommer vi att stänga stora delar av våra verksamheter inom kultur- och fritidsområdet samt Gustavsbergsbadet. Stängningen gäller från måndag 21 december fram till 24 januari 2021, utom för allmänhetens åkning som stängs imorgon söndag 20 december.

Vi har i det längsta strävat efter att ha våra verksamheter öppna samtidigt som vi följer rekommendationerna. Utifrån de rekommendationer som gäller från den 24 december till den 24 januari så kommer vi att stänga våra verksamheter för att bidra till att minska den fortsatta smittspridningen.

Dessa verksamheter berörs

Stängningen avser bibliotek inklusive mer-öppet, fritidsgårdar, kulturskola, konsthall, sporthallar, gymnastiksalar, dans- och kulturlokaler, ishallar, samtliga omklädningsrum, möteslokaler, Gustavsbergsbadet samt allmänhetens åkning. Allmänhetens åkning stängs söndag 20 december.

Idrottsanläggningar för utomhusidrott kommer att hållas öppna för att möjliggöra spontanidrott i mindre grupper, dock inte organiserad lagträning. Samtliga omklädningsrum är stängda. 

Aktiviteter under jul och nyår ställs in

Samtliga planerade aktiviteter för jul- och nyår ställs in med undantag av ”Pop-up-musik” utanför LSS-boenden och särskilda boenden.

Vår digitala verksamhet fortsätter som vanligt, som vår digitala fritidsgårdsverksamhet. Du kan låna e-böcker och digitala filmer på biblioteket och vi har viss utlämning utomhus. Efter lovet öppnar kulturskolan med distans- och fjärrundervisning.

Heldagsomsorgen inom LSS berörs inte av stängningen av fritidsgårdarnas mötesplatser.