Stort intresse för kommunens företagarlunch

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Arbetet med att stärka dialogen mellan kommunen och näringslivet fortsätter att vara i fokus. Grillen gick varm när kommunen bjöd Värmdös byggföretag på hamburgelunch, ett lyckat koncept som utvecklats från i höstas.

Under drop-in-lunchen, som arrangerades i samarbete med Bygg-Ole Värmdö, fick kommunen möjlighet att bygga relationen till cirka 200 företagare och anställda från byggbranschen. På plats fanns tjänstemän som även kunde svara på frågor inom bygglov, upphandling, kompetensförsörjning och kommunens energi- och klimatrådgivning.

- Härligt att möta så många av Värmdös lokala byggföretag och lyssna in vilka behov, möjligheter och utmaningar som branschen står inför. Glädjande nog rapporterade många företagare om god orderingång och behov av att anställa. Ett stort tack till Ellen Arendi, butikschef Beijer/Bygg-Ole Värmdö som stod värd för företagarträffen, säger Ulla Rådling näringslivschef i Värmdö.

Att stärka dialogen med Värmdös lokala företagare är viktigt i kommunens fortsatta utvecklingsarbete. Byggbranschen är en av de största branscherna i Värmdö, med hög tillväxt i både antal företag och anställda. Genom en ökad förståelse för företagens vardag och villkor hoppas kommunen kunna förbättra förutsättningarna för fler växande företag.

- För oss på Beijer/Bygg-Ole är det viktigt att ha goda relationer med våra kunder. Genom dessa event skapar vi en mötesplats för hantverkarna vilket har lett till flera samarbeten mellan företag, något vi tycker är kul att se. Roligt att vi nu även får bidra till att skapa goda relationer mellan kommunen och våra kunder. Vi är väldigt tacksamma för Värmdö kommuns engagemang, säger Ellen Arendi, butikschef Bygg-Ole Värmdö.