Trygghet – En webbinarserie i tre delar

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Vi försöker oss på balansakten att under tre kvällar lyfta detta komplexa och ständigt högaktuella ämne - och du är inbjuden att delta!

Det är motsägelsefullt att prata om trygghet. Media larmar ständigt om våld, brott och olyckor. Men, vi har aldrig varit tryggare än idag. Vi lever längre, har bättre hälsa och omger oss av modern teknologi. Trots detta upplever många av Värmdöborna känslan otrygghet. Statistiskt stämmer inte sifforna i rapporterna med känslan vi bär på. Varför är det så?

Vi försöker oss på balansakten att under tre kvällar lyfta detta komplexa och ständigt högaktuella ämne - och du är inbjuden att delta!

25 november klockan 19.00 - Trygghetsparadoxen

Tillsammans med David Bergman officer, doktor i psykologi och forskare vid Försvarshögskolan, utforskar vi trygghetsparadoxen och vår rädsla för det okända.

Thumbnail för Trygghetsparadoxen video


2 december klockan 19.00 - Upplevd trygghet och medielogik

Brit Stakston, mediestrateg och författare, resonerar om upplevd trygghet kopplat till rådande medielogik och tonläget på nätet.

 


15 december klockan 19.00 - Insikter och insatser, sammanfattning

Värmdö kommuns säkerhetschef, representanter från Tryggare Sverige och Värmdös kommunpolis berättar mer om det gemensamma och långsiktiga arbetet i frågan, koppat till insikterna från de tidigare webbinarierna.