Val 2022: nu kan du förtidsrösta!

Publicerad

Mall för nyhetsbild

24 augusti till 11 september är det möjligt att förtidsrösta för val till riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige.

Att förtidsrösta är ett bra och flexibelt sätt att rösta på speciellt om du vill undvika köer. Och skulle du ångra din röst har du chans att ändra den på valdagen. Mer om att ångerrösta

Ta med id-handling och röstkort

För att förtidsrösta måste du ha med dig id-handling. Om du inte har någon id-handling kan du låta någon annan person intyga din identitet. Den person som intygar måste då visa en giltig id-handling.

För att förtidsrösta behöver du också ha ett röstkort. Röstkortet bör du ha fått hem i brevlådan. Skulle så inte vara fallet kan du få ett dubblettröstkort utskrivet i lokalen där du förtidsröstar, eller i kommunhusets reception.

Mer om hur förtidsröstning går till

Här kan du förtidsrösta

Du kan förtidsrösta i tio olika lokaler runt om i Värmdö. Alla lokaler är tillgänglighetsanpassade för personer med funktionsnedsättning.

Alla lokaler för förtidsröstning och öppettider Länk till annan webbplats.

Jobbar du eller är på besök i någon annan kommun i Sverige? Då kan det vara bra att veta att det går utmärkt att förtidsrösta i vilken kommun som helst i Sverige. Lokaler och öppettider hittar du hos Valmyndigheten Länk till annan webbplats..

Allt du behöver veta om valet:

Värmdö kommuns valsidor

Valmyndigheten, val.se Länk till annan webbplats.