Värmdö förlänger avtal med bokbåten

Publicerad 17 februari 2020

Mall för nyhetsbild

Regionbibliotek Stockholm och Värmdö kommun förlänger sitt samarbete. Avtalet innebär förhoppningsvis att Bokbåten kommer att flyta runt i Värmdös skärgård minst två år till.

Bokbåten är ett flytande bibliotek som ger sig ut i skärgården varje höst och vår. Detta bibliotek rymmer 3000 böcker och innehåller allt från poesi och romaner till deckare och faktaböcker inom olika ämnen. Det mesta är tryckt litteratur men det finns även en del ljudböcker.

I slutet av april är det dags för bokbåten att besöka skärgårdens öar. Alla låntagare kan höra av sig med önskemål och bokbeställningar genom att kontakta bokbåten senast den 20 mars. Detta görs på telefon 0176 713 79 eller via e-post till bokbaten@norrtalje.se. Om du som låntagare inte har möjlighet att själv komma till bokbåten så kan du säga till och dina beställda böcker skickas till ö-biblioteket eller ställs in i vänthuset.

För att få aktuell information om när bokbåten angör din brygga håll utkik i våra kanaler eller följ bokbåten på facebook.com/bokbatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett bibliotek för alla

Enligt bibliotekslagen ska folkbiblioteken vara tillgängliga för alla som bor i en kommun. Bokbåten är ett utvecklingsprojekt som drivs av Regionbibliotek Stockholm i samarbete med skärgårdskommunerna Norrtälje, Österåker, Värmdö och Haninge.