Värmdö Näringsliv knackar på hos Villeroy & Boch Gustavsberg - ny mötesform

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Villeroy & Boch Gustavsberg AB stod som första värd i Värmdö kommuns nya koncept ”Näringslivet knackar på…” där företag besöker företag i kommunen för att få en inblick i varandras verksamheter. En ny mötesform som Värmdö kommun tagit initiativet till att koordinera för att möjliggöra en bättre dialog och synergier till ett växande näringsliv.

Med en historia redan från 1825 på orten tog Villeroy & Boch Gustavsberg emot förväntansfulla företagare som var nyfikna på att höra mer om deras verksamhet och varumärket Gustavsberg som idag är ett av Sveriges ledande varumärken inom badrumsbranschen. Under frukostmötet fick företagen möjlighet att bygga relationer och lära känna varandras verksamheter.

- En förutsättning för ett gott företagsklimat är samverkan näringsliv och kommun vilket visades idag när lokala företag möttes för att diskutera gemensamma utmaningar och konkreta samarbetsformer. Stort tack till Marianne Jarnhed och Linda Olson på Villeroy & Boch Gustavsberg för ett fint värdskap. Vi hoppas att denna mötesform väcker ett intresse hos fler av våra lokala företag, säger Ulla Rådling näringslivschef Värmdö kommun.

Företag på plats hade många gemensamma utmaningar där potentialen till samarbete i olika frågor diskuterades. Frågor som lyftes var bland annat infrastruktur, hur vi behåller och attraherar ny arbetskraft till kommunen samt effektivisering och automatisering i produktionen.

- Vi på Villeroy & Boch Gustavsberg uppskattade verkligen initiativet från Värmdö kommuns näringslivsenhet att få träffa och bygga relationer med våra grannföretag. Det finns många gemensamma nämnare och utmaningar, trots skilda verksamheter. Vi ser redan fram emot nästa träff – för att tillsammans skapa förutsättningar att vara attraktiva arbetsgivare i kommunen, säger Marianne Jarnhed vice VD Villeroy & Boch Gustavsberg.

Vill ditt företag stå värd och bjuda in andra företag till Näringslivet knackar på? Kontakta foretag@varmdo.se