Värmdö nominerade till bästa digitaliseringskommun

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Tillsammans med Östersund, Mora/Orsa/Älvdalen, Nacka och Staffanstorp är Värmdö kommun nominerad till Sveriges digitaliseringskommun 2023. Det är ett resultat av ett systematiskt arbete i Värmdö för att framtidssäkra välfärden där digitalisering är en avgörande faktor.

Vi har med blod, svett och tårar gemensamt skapat en förflyttning i kultur, kompetens och digitalisering som märks i hela kommunen. Ett starkt stöd från den politiska ledningen har varit avgörande för att kunna driva arbetet. Det har inte varit lätt och vi har varit öppna med såväl framgångar som motgångar. Nu ser vi att vårt arbete ger resultat och det märks även i vår omvärld. Andra kommuner vill gärna ta del av våra erfarenheter och vi vill dela med oss precis som vi hela tiden vill lära av andra. Vi vill vara en aktiv del i det digitala ekosystemet, det tjänar vi alla på, säger Mona Ekesryd, kontorschef på HUB för innovation och utveckling.

För Värmdös invånare märks bland annat automatisering av flertalet tidigare manuella tjänster som nu ger snabbare beslut och återkoppling. Tack vare digitaliseringen så har vi också kunnat skapa en smartare arbetsmarknadsenhet.

– Utöver att det värmer att få ytterligare ett kvitto på att vi gör rätt saker så gör det också att fler kan uppmärksamma vårt arbete och vi i vår tur kan hitta fler diskussions- och samverkanspartner i det kommunala Sverige, säger Mona Ekesryd.

I september kommer de besöka de nominerade kommunerna och i oktober kommer en jury att utse vinnaren.

Den 21 november tillkännages vinnaren på kvalitetsmässans invingningskväll.