• Brunt vatten kan förekomma i Gustavsberg och på Ingarö
    Just nu håller en omläggning av vattenledningar på att utföras mellan Ingarö och Gustavsberg. Detta kan göra att kranvattnet blir tillfälligt brunt för vissa boende i området. Om du upplever att vattnet är missfärgat, se till att spola vattnet tills det är klart. Vattnet är drickbart och missfärgningen är inte farlig, men undvik att använda tvättmaskinen om vattnet är missfärgat.
    Mer information

Värmdös första digitala kommunfullmäktige?

Publicerad 02 april 2020

Mall för nyhetsbild

Gårdagens kommunfullmäktige var unikt för Värmdö då vi gjorde vårt, och kanske ett av Sveriges, första fullmäktigemöten via länk. Endast 26 ledamöter var på plats medans 48 deltog via länk.

Vid ett extra insatt fullmäktigesammanträde den 20/3 gav politiken förvaltningen i uppdrag att säkerställa möjlighet till digitala sammanträffanden.

- Vårt agerande möjliggör för den lokala demokratin att verka när den som allra mest behövs, säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

Mötet flöt på med några mindre tekniska missöden och fullmäktigemötet genomfördes fullt ut.

- Det var modigt av kommunfullmäktiges ordförande, Lars-Erik Alvesjö att testa möjligheterna i kommunallagen och testa den nya tekniken, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

 Du kan se gårdagens fullmäktigesändning här