Värmdös Kart- och GIS chef är Årets Förnyare!

Publicerad

Bild på Malin Sträng i skogsmiljö

Med drönarprojektet har Malin Sträng, Kart- och GIS-chef i Värmdö kommun tilldelats priset som årets förnyare av Aveki (tidigare VA-utveckling) för sitt arbete med ett drönarprojekt.

Drönarprojektet är en del av kommunens arbete att digitalisera samhällsbyggnadsprocessen och är en metod för att snabbare få bättre kvalitet på fastighetsgränserna i kartan.

Tusentals gränspunkter ligger fel i de digitala kartorna över Värmdö kommun, vilket gör att tomtgränserna på landsbygden inte stämmer överens med hur det ser ut i verkligheten. Det ville Malin Sträng ändra på. Det var där idéen om drönare födes.

”Hela projektet är så fantastiskt skoj. Det här har vi gjort tillsammans. Att jobba tillsammans med människor som drivs av att utveckla och tänka nytt är det bästa jag gjort! Att i samarbetet ha en trygghet i att våga lufta ”knasiga” idéer har lyft projektet”, säger Malin efter att det blev klart att hon kammat hem vinsten.

Utmärkelsen Årets Förnyare delades ut för första gången 2019. Det skapades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom branschen och för att uppmärksamma innovativt tänkande. Priset delas ut i samband med Användarträffen varje år.

Läs mer om Årets Förnyare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.