Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

05 juli 2018

Barny- de medvetna barnvakterna

”Vi är sex unga tjejer från Värmdö som älskar barn. Vi vill vara bra barnvakter men samtidigt någon som barnen kan se upp till och ha som förebilder.”

Så beskriver de unga värmdöborna sig själva och sin verksamhet på Ung Drives hemsida. Det är tack vare Värmdö kommuns samarbete med Ung Drive som sammanlagt 25 värmdöungdomar fått chansen att starta och driva eget företag under sommarlovet. I år var söktrycket extra hårt så kommunen utökade de 20 existerande platserna med ytterligare 5.

I ett reportage som Mitti gjort om de unga entreprenörerna berättar de att de älskar barn. Wilma Trygg som är en av grundarna till Barny jobbar själv som barndansledare och beskriver hur viktigt de tycker att det är att få ut barnen i naturen, och ge dem en paus från de digitala skärmarna. Ytterligare en insikt som verkar ha lett till denna affärsidé och gör dem så självsäkra, är att yngre barn ser upp till äldre barn.

Läs mer om Barny och ungföretagarna bakom projektet i Mitti Värmdös reportage här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument