Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

26 juli 2019

Begränsat med dricksvatten i Värmdö

Händer i rinnande vatten

På grund av det varma vädret och hög förbrukning har vi begränsat med dricksvatten i Värmdö. Vi behöver alla hjälpas åt för att undvika att det tar slut.

Vad kan du göra?

  • Vattna inte med vattenspridare eller slang
  • Fyll inte pooler eller badkar

Se fler tips om hur du kan spara på vattnet

Varför är det vattenbrist?

Anledningen är det varma vädret som gör att förbrukningen ökar. Många vattnar sina gräsmattor och odlingar med slang och vattenspridare eller fyller sina pooler med det kommunala vattnet. Situationen är liknande på flera håll i Sverige.

60 % av Värmdös kommunala vatten kommer från Stockholm Vatten och Avfall som har utmaningar att leverera dricksvatten till sina kunder när behovet ökar dramatiskt vid en värmebölja. Risken finns att vattnet och trycket i ledningen minskar och i värsta fall kan en del bli helt utan vatten.

Vattnet från vårt egna vattenverk på Ingarö räcker inte till för att försörja hela Värmdö. Därför måste vi som använder oss av kommunalt vatten hjälpas åt att spara på vattnet.

Om vi minskar vår förbrukning minskar även risken för att någon blir helt utan vatten. Hjälp oss att spara på vattnet - bli vattensmart!

Sms om vatten

Om vi närmar oss en situation där vattnet börjar ta slut i vissa områden kommer vi att kontakta er som bor i området via sms med information om vattentillgången. Det gör vi via vår sms-tjänst.

Alla som har en mobiltelefon registrerad på en hemadress får våra meddelanden automatiskt.

Om du inte får våra meddelanden, eller om du vill lägga till ett nummer, till exempel en arbetstelefon, så kan du registrera ditt nummer på varmdo.se/sms.

Gå till sidan för SMS-tjänsten

SMS-tjänsten används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring utan endast vid eventuella driftstörningar.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar