Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

Björkviks brygga avstängd på grund av rasrisk

Trafikverket har stängt av Björkviks brygga längst ut på Ingarö då de upptäckt att det finns en akut rasrisk. Avstängningen kommer att pågå i minst ett år.

Vid Trafikverkets inspektion av bryggan i juni upptäcktes stora briser i stenkistan som bär upp bryggans överbyggnad. Bryggan har ett utsatt läge i skärgården och bryggans skick har försämrats mycket snabbare än beräknat vid den senaste inspektionen 2012. Då identifierades vissa skador på bryggan och en större reparation av bryggan planerades in med start sommaren 2019. Trafikverket gör nu allt de kan för att skynda på processen med reparationen av bryggan och beräknar att vara igång med reparationerna under 2019.

Trafikverket hänvisa till Stavsnäs

Waxholmsbolaget är informerade och har styrt om sin trafik. Den närliggande båtklubben har också informerats. För all annan båttrafik hänvisar Trafikverket till Stavsnäs brygga som är den närmsta bryggan och som Trafikverket ansvarar för.

Skyltar kommer att sättas upp snarast möjligt

Trafikverket kommer att placera en skylt på bryggan som informerar både båttrafiken och trafikanter på land om läget på bryggan.

Läs mer på Trafikverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar