Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

05 mars 2018

Cannabis och ungdomar

Välkommen på den kostnadsfria föreläsningen "Cannabis och ungdomar - hur funkar det?", ett samarbete mellan Värmdö kommun och Nacka polisen.

Är du förälder till en tonåring? Eller arbetar du med ungdomar på en skola, en fritidsgård, inom föreningslivet eller på annat sätt inom kommunen? Då är du välkommen att delta på Värmdö kommuns och polisen gemensamma föreläsning ”Cannabis och ungdomar”. Ta chansen att ställa dina frågor och ta del av andras upplevelser och kunskaper kring ämnet. Vi utgår bland annat från frågeställningarna:

  • Hur ser situationen ut på Värmdö vad gäller cannabis och andra droger?
  • Hur kan jag prata med ungdomar om cannabis och andra droger?
  • Hur skadligt det är med cannabis?
  • Hur kan jag upptäcka om ungdomar röker cannabis?
  • Ungdomar kan tycka att cannabis inte är värre än alkohol, hur bemöter man detta?
  • Vad ­finns det för hjälp att få?


Datum: 22 mars

Tid: 18.00-19.30

Plats: Värmdö kommunhus, Skogsbo


Talare under kvällen:

 

Mariella González Bonilla Droginformatör och Mini Maria Behandlare, Värmdö kommun

Mariella kommer att berätta om vad cannabis är och hur det påverkar unga människor och deras utveckling. Hon kommer också ge en del tips och råd om hur du som förälder, eller annan vuxen, kan supporta ungdomar att välja bort droger. Hon kommer även visa några aktuella siffror på hur droganvändandet ser ut bland unga på Värmdö.


Marcus Warneby, kriminalinspektör Nacka polisen

Marcus har jobbat i många år inom Polisen och är mycket erfaren inom området unga och droger. Marcus är gruppchef för ungdomsgruppen på Polisen i Nacka och arbetar bl.a. uppsökande mot ungdomar. Han kommer att berätta om de olika arenor där droger säljs och om vad du som vuxen bör vara uppmärksam på. Han kommer också ge en bild av hur situationen ser ut ute på fältet och berätta hur polisen jobbar för att stoppa både försäljning och användande av narkotika.

 

Mariella och Marcus kommer att ­finnas tillgängliga för frågor efter föreläsningen. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.


Varmt Välkommen!

Värmdö Kommun och Nacka polisen

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar