Dagens hjältar på jakt efter munskydd och handskar!

Publicerad

Sabina plockar skyddshandskar

Sabina - en medarbetare på kommunens Kultur- och fritidskontor, även vardagshjälte

Dagens hjältar! Det var kultur- och fritidskontorets medarbetare när de idag scannade Värmdös butiker efter munskydd och plasthandskar och överlämnade till hemtjänstens samordnare.

I och med den stora bristen på vårdmateriel inom regionen så är också våra äldreboenden och hemtjänsten drabbade. Och även om den stora bristen inte är löst med dagens insats så innebar det något stort och viktigt – den där varma känslan av att få hjälpa till men också att få stöd från ett oväntat håll:

Vi blev väldigt överraskade och glada. Det är fint när man i dessa oroliga tider kan gå ihop och hjälpa varandra. Nu kan vi ägna oss åt till att ta hand om våra äldre istället för att lägga tiden på att jaga hygienmaterial. Hela äldreomsorgen tackar för ett fint initiativ! hälsar hemtjänsten via Liza Löfvén.

Malin Nyberg, kultur och fritidskontoret, berättar att det fanns ingen tvekan när frågan kom om att hjälpa till:

Vi måste alltid vara redo att omprioritera för medborgarnas bästa, nu blev det lite extra skarpt läge och med helt andra arbetsuppgifter. Från min sida är jag istället tacksam för alla de som jobbar inom äldrevården och hemtjänsten och fixar och trixar för att de ska ha det så tryggt som möjligt.

Det kändes bra i magen att se de glada minerna när de lämnade över det inhandlade till hemtjänstens samordnare. Malin fortsätter:

När det verkligen gäller så finns inget ”mina arbetsuppgifter” eller ”mitt kontor” - vi är en kommun, tillsammans för medborgarnas bästa!

Tack till våra medarbetare på kultur- och fritidskontoret och till alla er andra som varje dag gör det lilla (eller stora) extra för era medmänniskor!