Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

13 juli 2017

Från affärsidé till verklighet

Just nu är kommunens unga entreprenörer i full gång med sina sommarföretag efter en genomförd kickoff-vecka. Veckan innehöll utbildning varvat med roliga och utvecklande övningar.

Under den intensiva kickoff-veckan med programansvariga Linnea Eriksson fick ungdomarna utveckla sina affärsidéer och lära sig grunderna inom bland annat marknadsföring, försäljning och ekonomi.

Byteshandel på schemat

Under en övning fick ungdomarna gå ut i Gustavsbergs centrum med en penna och genom byteshandel försöka få pennan att bytas till något mer värdefullt, en övning som ungdomarna lyckades väl med. En ungdom lyckades exempelvis byta upp sig från pennan till en hårvårdsprodukt.

”Kick off-veckan var lika rolig som den var lärorik! Jag som handledare utvecklades nog minst lika mycket som alla deltagare, och vid slutskedet av kick off-veckan hade vi alla gått från att vara inspirerade till att vara doers!” säger Linnea Eriksson.

Engagemang och hållbarhetstänk

Kickoff-veckan avslutades med ett draknäste framför en panel med representanter från kommunen och en entreprenör som nyligen startat sitt företag. Panelens roll var att vara upplyftande och komma med bra tips och råd till ungdomarna. Panelen var mycket imponerad över ungdomarnas affärsidéer och som i många fall hade ett stort inslag av ett socialt engagemang eller hållbarhetstänk.

Även Linnea Eriksson var imponerad: ”Alla hade kommit på bra affärsidéer i slutet av veckan och hade bra kunskaper om ekonomin och marknadsföringen som krävs för att just deras företag ska fungera optimalt från starten”.

Nedan hittar du ett urval av ungdomarnas företag:

  • Purple Flower RS (Instagram: purple._.flower)
  • No Planet B RS (Instagram: noplanet.b)
  • Naturvännens Tygkassar och Trädgårdsskötsel RS (Instagram: Naturvannens.t.t, Facebook: Naturvännens Tygkassar och Trädgårdsskötsel)
  • Mörtnäskiosken RS (Facebook: Mörtnäskiosken Mörtnäs)
  • RS Frukost Och Leverans (Facebook: RS frukost och leverans)
0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar