Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

22 maj 2018

Giftigt ämne hittat på Munkmora förskola

Under tisdagseftermiddagen hitades ett giftigt ämne i närheten av Munkmora förskola. Förskolan kommer vara öppen som vanligt i dag torsdag.

Uppdaterat torsdag 24 maj kl. 07:30

Munkmora förskola kommer vara öppen som vanligt idag torsdag.

Under tisdagseftermiddagen hittades ett giftigt ämne i närheten av Munkmora förskola. Ampuller har hittats och är omhändertagna och säkrade av räddningstjänst. Förskoleområdet, både inomhus och utomhus, är grundligt genomsökt och inga andra ampuller har påträffats. Enligt räddningstjänsten så har inget av ämnet läckt ut. Förskolan är också genomsökt ytterligare en gång under onsdagen som en säkerhetsåtgärd.

Polis, räddningstjänst, sjukvårdspersonal och personal från Värmdö kommun var på plats under tisdagseftermiddagen och kvällen. Sjukvårdspersonal har inte upptäckt några tecken på exponering bland de som undersökts.

Polisen har startat en förundersökning. De gör bedömningen att det inte finns någon hotbild mot Värmdö kommuns förskolor.

Informationsmöte för vårdnadshavare och personal

I går onsdag hölls ett informationsmöte för vårdnadshavare och personal på förskolan. På plats på mötet fanns representanter från polis, räddningstjänst och Värmdö kommun som informerade om händelsen och det arbete som sker framåt.

Kontakta 1177

Om du känner en allmän oro ber vi dig kontakta 1177. 1177 Vårdguiden ger hjälp med att hitta rätt i vården. De som svarar är erfarna sjuksköterskor.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument