Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

Gissa sökordet!

Hoppas att du inte har missat det digitala bildarkivet som sedan juni finns på Digitalt Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Där har Värmdö kommun publicerat 3700 bilder som tidigare fanns i bildarkivet på kommunens hemsida. Bilderna är från olika delar av Värmdö och inte minst porslinsfabriken. Samtidigt som kommunen fortsätter att tillgängliggöra fler bilder på Digitalt Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster öppnar man för allmänheten att skicka in information och eventuella korrigeringar om fotona till bildarkivet@varmdo.se.

Så njut av de sista semesterveckorna med att slöbläddra bilder från förra seklet eller bara ett par decennier tillbaka. Alla foton är dessutom sorterade efter nyckelord, så det går lika bra att söka på ”Anna” som ”1953”. Vi kan lova att resultatet alltid blir spännande. Få se om du hittar bilden ovan med rätt sökord!

Digitalt Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har utvecklats av KulturIT med finansiering av Norsk kulturråd och tillgängliggör för närvarande arkiv från 63 olika museer i Sverige och Norge. KulturIT, etablerades 2007 av Norsk Folkemuseum och friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammar.

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument