Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

Möt Robin - Årets Värmdöbo 2018

Ingen har någonsin fått så många röster i tävlingen om titeln Årets Värmdöbo som Robin Brown, elevstödjaren på Ösbyskolan och den populära innebandyspelaren i Värmdö IFs A-lag och – i USAs landslag.

Barn kommer springande från alla håll när vi besöker Robin på Ösbyskolan: ”Min mamma röstade på dig Robin!” ”Det gjorde jag också!” ”Jag också!”

– Jättekul och ärofyllt, även om det inte riktigt sjunkit in än, säger Robin, när vi hittar en lugnare plats. Det är inte bara mitt pris, familjen och kollegerna står bakom mig, ja egentligen alla på Värmdö, säger Robin som alltid bott i Gustavsberg och hyllar gemenskapen där.

Viktigt att se varje barn

Direkt efter gymnasiets barn- och fritidsprogram fick Robin jobbet som elevstödjare. Helt rätt, även om jobbet tar mycket kraft när man som Robin har ambitionen att se varje barn och bjuda på sig själv.

– Kvällar och helger är jag ibland helt utmattad.

Till populariteten bidrar också att Robin spelar i Värmdö IFs A-lag i innebandy som var nära att ta sig upp i allsvenskan i år. Robin spelade länge innebandy, bandy, fotboll och hockey parallellt och att det blev innebandy är mest en slump. Nu är han också med i USAs landslag medan brodern Kevin spelar i det amerikanska landslaget i bandy.

– Sporten är inte så stor i USA, jag vill att den ska växa, säger Robin, som förra året bjöds in till San Fransisco och hedrades med sportens finaste pris i USA, The President Award, och utsågs till USAs främsta innebandyspelare sen han vunnit assistligan under VM.

Busig under skoltiden

Under sin egen skoltid var Robin ”otroligt busig, men inte stökig”, en populär ledare med stark vilja. Det gav bekräftelse, men till slut tröttnade han på rollen. Andras förväntningar på den tuffa ledaren, stämde inte med den han var.

– Sen lyckades jag ändra det mönstret.

Mycket var det mamma Ann-Charlottes förtjänst. Hon jobbade på Röda korset och var lagkapten för Gustavsbergs A-lag i fotboll.

– Hon påpekade alltid att man ska sträva mot att vara en bra medmänniska och pushade mig att börja sporta och att kämpa för att nå mina drömmar och mål.

För fem år sen dog hon.

– Jag är enormt ledsen att jag inte får dela den här upplevelsen med henne, samtidigt hade jag inte kunnat hedra henne på ett bättre sätt än att genom att bli Årets Värmdöbo. Jag känner att hon ser mig och är stolt.

Läs mer om Robins fina historia i nästa nummer av Vårt Värmdö som utkommer i slutet av juni.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument