Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

Ny taltidning och en mer tillgänglig webbplats

Under år 2018 fortsätter Värmdö kommun sin satsning på att öka tillgängligheten kring information som rör kommunen och dig som medborgare. Detta bland annat genom en taltidning i ett nytt format och via en förbättrad uppläsningsfunktion på varmdo.se.  

I dagarna publicerades de två första numren av Värmdö kommuns nya, uppdaterade taltidning, Värmdö taltidning. Taltidningen samlar blandade nyheter med inriktning på Värmdö, från en rad olika medier och riktar sig främst till personer med nedsatt syn eller annan funktionsnedsättning som medför lässvårigheter. Den kan tas del av genom länk via webben eller genom att anmäla sig som prenumerant till cd-skiva, som kommer hem i brevlåda. Taltidningen ges ut varannan vecka och utgåvorna är gratis.

Uppläsning på alla enheter

Till våren lanseras också kommunens nya uppläsningsfunktion för varmdo.se, Talande webb. Talande webb är ett uppläsande hjälpmedel som fungerar i alla de vanligaste webbläsarna för datorer och även på både surfplattor och mobiltelefoner. Alla funktioner nås via ett lättanvänt verktygsfält som är flyttbart. Syftet med verktyget är att bidra till att den webbaserade informationen når ut till en bredare målgrupp på ett modernare och mer lättillgängligt sätt. Mer information om den nya tjänsten kommer närmare lanseringen.

Läs gärna mer om Taltidningen och hur du gör för att lyssna via
Värmdö taltidning >>

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument