Ny, tillgängligare och smartare webb

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Idag lanseras en ny responsiv webbplats för varmdo.se. Responsiv innebär att den anpassar sig efter den enhet du surfar på – dator, mobil eller läsplatta.

Webbplatsen har mellan 80 000 och 90 000 besök per månad och redan idag använder mer än två tredjedelar av besökarna på webben mobiltelefon, därför hoppas vi att det nu ska bli ännu lättare att surfa runt.

- Ett intensivt arbete har pågått under hösten och totalt har närmare 1300 sidor inkluderats i projektet. Jag är glad och stolt över att webbteamet som många gånger arbetar i kulisserna, nu utvecklat webbplatsen från grunden och att deras arbete kan synliggöras på ett fantastiskt sätt, berättar Ilona Klein Gullberg, kommunikationschef.

Vad är skillnaden?

  • Ett luftigare utseende med större textstorlek och ökad tillgänglighet med tydligare färgkontraster.
  • På mobil och surfplatta kommer menyn vara mycket mer användarvänlig än tidigare.
  • Färre nivåer! Det behövs alltså inte lika många klick för att hitta sidor längre ner i strukturen.

Webbplatsen är utvecklad för att nå upp till de nya lagkraven på tillgänglighet för offentliga webbplatser, WCAG 2.0. Det märker du bland annat på det luftigare utseendet med större textstorlek samt tydligare färgkontraster.

- Äntligen! Med många besökare per månad ställs höga krav på medborgarservice och tillgänglighet. Det ska vara enkelt att hitta rätt information och ta del av service och tjänster, säger Fredrik Nornvall, tillförordnad kommundirektör.

Under 2020 kommer arbetet med att förbättra innehåll, utseende och funktionalitet fortsätta.

Välkommen in!

Frågor?

Har du några frågor gällande den nya webben, kontakta: webmaster@varmdo.se