Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

30 maj 2017

Patrik Gifting – Årets Värmdöbo 2017

Årets Värmdöbo Patrik ”Masen” Gifting beskrivs, av de som nominerat honom, som ett servicegeni med personlighet och värme. Uppväxt i Falun men nu djupt förankrad på Värmdö har han gjort Shellmacken till en omtyckt mötesplats.

– Otroligt stort. Jag är ju bara en vanlig kille som säljer bensin, säger Patrik.

Motiveringen lyder:

”Generösa servicegeniet som med sin personlighet, värme och engagemang gjort Shellmacken i Ålstäket till en viktig och omtyckt mötesplats för många.”

Kunderna det bästa med jobbet

– Kunderna är det bästa med jobbet, säger Patrik.

De är medmänniskor som han uppriktigt bryr sig om, flera tittar in varje dag för att fika och få prata lite.

– Jag halkade in på Shell av en slump och märkte att säljjobbet passade mig. Nu har jag varit här i Ålstäket i 15 år, det är vad jag kommer att hålla på med resten av livet, då vill jag också göra ett bra jobb.

Titeln väger tungt

Det är Värmdöborna som både nominerar och därefter röstar fram vinnaren bland de 10 finalisterna. Och att det är folkets pris är vad som berör Patrik mest. Prispengarna bryr han sig inte om – men titeln, den väger tungt.

– Såg du de andra nominerade? Alla hade gjort stora insatser för samhället.

– Om jag hade mer tid skulle jag också vilja engagera mig och bidra till ett mjukare samhälle. Klimatet är för hårt idag. Vi ska vara snälla och ta hand om varandra, säger Patrik.

Prisutdelning den 6 juni

Vid Vi på Värmdö festivalen den 6 juni får han kliva upp på scenen och ta emot ett diplom, blommor och prissumman på 10 000 kronor.

Vi på Värmdö 5-6 juni

Den 5-6 juni bjuder Värmdö på en lokalproducerad festival i dagarna två med flera kända ansikten som Tina Ahlin, Partiet, Atheena och Mikael Rickfors.

På kvällen den 5 juni kommer Värmdös unga vara välkomna till en musik- och kulturfest med prova-på, tävlingar och skön musik. Den 6 juni firas Sveriges nationaldag med en familjefest som bjuder på uppträdanden av kända och okända samt pris- och stipendieutdelningar. Det är också en dag då kommunens nya medborgare välkomnas.

Läs mer om festivalen Vi på Värmdö

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument