Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

Stockholm Craft Week 3–6 oktober

Nyligen släpptes programmet till den första upplagan av Stockholm Craft Week, en helt ny satsning på svenskt samtida konsthantverk. Ett evenemang där Värmdö står som en av huvudarrangörerna.

Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket, men också att nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat vernissager, seminarier, konstnärsamtal och öppna ateljéer som äger rum på Värmdö, Gustavsbergs Hamn samt i centrala Stockholm den 3–6 oktober 2019. Bakom den nya plattformen står Värmdö kommun, Konsthantverkscentrum och Konsthantverkarna och tanken är att evenemanget ska bli årligt återkommande.

På Värmdö deltar bland andra G-studion och Gustavsbergskonsthall. Även BOOM! den kvinnoseparatistiska glasgruppen som tidigare gästat Värmdö med sin utställning Kvinnomaskinen, gör ett kärt återbesök med sin mobila glashytta Spajsy. På konsthallen hålls vernissage för utställningen FABRIK, där konstnärer utforskar platser för tidigare hantverksindustrier i Europa, dess minnen och betydelser. Själva invigningen av Stockholm Craft Week sker också just i Gustavsberg, i samband med ett stort internationellt seminarium med speciellt inbjudna talare.

Läs hela det lokala programmet för Värmdö här

Stockholm Craft Week Värmdö , 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.


Läs mer om Stockholm Craft Week och ta del av hela programmet via:

Stockholm Craft Week hemsida Länk till annan webbplats.


Parallellt med Stockholm Craft Week går också Värmdö företagarvecka av stapeln, ett event fullspäckat med intressanta seminarier, workshops och möten där Värmdös lokala företagare är i centrum. Tillhör du målgruppen? Besök då gärna https://foretagarveckan.se/ Länk till annan webbplats. för mer info!

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument