Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

14 augusti 2017

Tyck till om Värmdö!

Nu är det dags för årets omgång av SCB:s medborgarundersökning där du har möjlighet att tycka till om Värmdö kommun och hur det är att bo och leva här. Mellan 16-22 augusti får du som blivit slumpmässigt utvald att delta ett brev hem.

Missa inte chansen att göra din röst hörd. Ju fler som svarar desto bättre kvalitet i undersökningen.

SCB gör ett slumpmässigt urval på 1 200 personer i åldern 18-84 år utifrån folkbokföringsregistret i Värmdö kommun. I undersökningen får de som deltar tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också dela med sig av hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Du som blir utvald at delta i undersökningen kan välja att svara med hjälp av en pappersenkät eller logga in och svara via SCB:s webb. Du som svarar via webben kan välja att besvara enkäten på engelska, finska eller spanska. Vill du hellre svara på pappersenkäten översatt till arabiska går det att beställa en sådan från SCB.

Om undersökningen

Medborgarundersökningen är en enkätundersökning som SCB, på uppdrag av Sveriges kommuner, genomfört sedan 2005. Sedan starten är det totalt 266 av Sveriges 290 kommuner som vid något tillfälle valt att delta i undersökningen.

Undersökningen startar 1 september och sista svarsdagen är 27 oktober.

Läs mer om undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument