Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

17 oktober 2017

Tyck till om Värmdö!

Nu kommer påminnelsen i posten om du inte svarat på medborgarundersökningen än. Passa på att göra din röst hörd!

Svarsfrekvensen är uppe i 33,7 procent. Förra årets svarsfrekvens var 42 procent. Se till att din åsikt också räknas och hjälp oss höja svarsfrekvensen!

Svara innan 27 oktober

Ju fler som svarar desto bättre kvalitet i undersökningen.

SCB gör ett slumpmässigt urval på 1 200 personer i åldern 18-84 år utifrån folkbokföringsregistret i Värmdö kommun. I undersökningen får de som deltar tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också dela med sig av hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Du som blir utvald att delta i undersökningen kan välja att svara med hjälp av en pappersenkät eller logga in och svara via SCB:s webb. Du som svarar via webben kan välja att besvara enkäten på engelska, finska eller spanska. Vill du hellre svara på pappersenkäten översatt till arabiska går det att beställa en sådan från SCB.

Om undersökningen

Medborgarundersökningen är en enkätundersökning som SCB, på uppdrag av Sveriges kommuner, genomfört sedan 2005. Sedan starten är det totalt 266 av Sveriges 290 kommuner som vid något tillfälle valt att delta i undersökningen.

Undersökningen startar 1 september och sista svarsdagen är 27 oktober.

Läs mer om undersökningenlänk till annan webbplats

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar