Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

31 maj 2018

Värmdö Nattvandrare och Ren Servis prisas

Fotot är från utställningen I huvudet på Frida Fjellman, 2017 på Gustavsbergs konsthall

Värmdö kommun överlämnar årets utmärkelse för social insats till Värmdö Nattvandrare. Miljöbelöningen går till Kooperativet Ren Servis.

 

Värmdö kommun delar årligen ut en utmärkelse för sociala insatser för att uppmärksamma goda insatser bland kommunens medborgare och ideella föreningar inom det sociala området. Årets utmärkelse om 20 000 kr tilldelas Värmdö Nattvandrare.

Värmdö Nattvandrare skapar en trygghet för kommunens medborgare genom att vara synliga på kvällar och nätter och bistå med stöd där det behövs. Med sitt engagemang och positiva bemötande bidrar föreningen till inspiration och utveckling av frivilliga sociala insatser i kommunen.

- Nattvandrarna har under lång tid gjort en stor insats i Värmdö och för Värmdöborna. De jobbar ofta i det tysta och vi vill uppmärksamma deras arbete, säger Peter Frej (M), socialnämndens ordförande.

Socialnämnden står bakom utmärkelsen.

Miljöbelöning för målmedvetet arbete

Årets miljöbelöning går till kooperativet Ren Servis. De får priset för sitt målmedvetna arbete med att uppfostra både politiker och tjänstemän i kommunhuset gällande återvinning och miljösortering.

Priset, som delas ut av bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden, är på 10 000 kr. Priset går till den eller de som utfört en prestation som gynnat miljön.

- Det är i det lilla vi kan förändra det stora. Ren Servis jobbar oförtrutet med att upplysa och utbilda tjänstemän och politiker i kommunhuset så att vi ska anstränga tänka på ett mer miljömässigt sätt, säger Lars-Erik Alversjö (M), ordförande i bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden samt kommunfullmäktiges ordförande.

Kooperativet Ren Servis tilldelas 2018 års miljöbelöning med motiveringen:

"Kooperativet Ren Servis arbetar aktivt med att få medarbetare och politiker i huset att anstränga sig mer att sortera miljömässigt rätt. Ren Servis tömmer också plaståtervinning och övrig återvinning minst två gånger per dag istället som tidigare då det skedde tre-fyra gånger i veckan. Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden vill med miljöbelöningen uppmärksamma det goda arbete som Kooperativet Ren Servis gjort med förhoppningen att deltagarna i Ren Servis fortsätter sprida sitt budskap i miljötänk."

Båda priserna överlämnas i samband med festivalen Vi på Värmdö den 6 juni i Gustavsbergs hamn.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Länkar

Dokument