Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

18 maj 2017

Vill du sommarjobba som egenföretagare?

Årets satsning med sommarlovsentreprenörer är igång. Tillsammans med företaget Roligaste Sommarjobbet kommer vi för andra året i rad att genomföra ett projekt för unga entreprenörer. Syftet med satsningen är främst att väcka ungdomarnas intresse och nyfikenhet för eget företagande.

Satsningen Roligaste Sommarjobbet ger 20 ungdomar möjlighet att starta ett eget sommarföretag och den 8 maj hölls den första träffen för programmet i Värmdösalen. Roligaste Sommarjobbets representanter Anton och Linnéa berättade om programmets upplägg och inspirerade ungdomarna genom bland annat tävlingen ”100 affärsidéer”. Tävlingen gick ut på att ungdomarna skulle komma på så många affärsidéer de kunde under tre minuter. Ungdomarna tävlade mot Anton och Linnéa som i slutändan fick se sig besegrade av programmets deltagare.

Vecka 26 sätts programmet igång på allvar och börjar med en kickoff. Veckan kommer att innehålla grunderna i företagande, allt från hur affärsidéer utvecklas till marknadsföring och ekonomi. Efter kickoffen erhåller deltagarna 2000 kronor i bidrag för att starta upp sitt sommarföretag. Tanken är att ungdomarna sedan ska få sitt startbidrag att växa, de bestämmer helt på egen hand hur arbetet för deras sommar ska se ut samt när, hur och var de arbetar och är lediga. Deltagarna har under hela perioden stöd från Linnéa som är programansvarig.

Är du mellan 15 och 17 år och intresserad av att delta i programmet? Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar, ansök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

 

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar