Betygs­beställning inom vuxen­utbildning

Du som studerar inom kommunal vuxenutbildning får betyg på varje kurs du avslutar, och på gymnasiearbete. Vill du ha dina betyg utskrivna måste du själv göra en betygsbeställning genom att kontakta vuxenutbildningen i Värmdö - betyg skickas inte ut automatiskt. Du kan beställa slutbetyg och examensbevis.

Du som ska söka högskolestudier till vårterminen 2023

Du som ska söka högskolestudier till vårterminen 2023 och vill få slutbetyg eller gymnasieexamen utfärdat behöver göra en beställning senast den 22 november 2022.
Du kan ta med kurser i ditt slutbetyg/din examen under förutsättning att beställning av examen/slutbetyg kommit in till Värmdö kommun senast den 22 november 2022. Värmdö kommun överför alla betygsuppgifter till UHR:s betygsdatabas, BEDA, som sin tur överför uppgifterna till Antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi börjar sedan åter handlägga beställningar som inkommer efter 9 januari 2023.

Du som elev har alltid eget ansvar för att kontrollera att dina betyg har kommit in till antagning.se och att allt är korrekt.

Sista dag att komplettera betyg till antagning.se, om du ska studera på högskola eller universitet, är den 1 december 2022.

Du som ska söka högskolestudier till höstterminen 2023

Du som ska söka högskolestudier till höstterminen 2023 och vill få slutbetyg eller gymnasieexamen utfärdat behöver göra en beställning senast den 10 juni 2023.

Du kan ta med kurser i ditt slutbetyg/din examen under förutsättning att beställning av examen/slutbetyg kommit in till Värmdö kommun senast den 10 juni 2023. Värmdö kommun överför alla betygsuppgifter till UHR:s betygsdatabas, BEDA, som sin tur överför uppgifterna till Antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi börjar sedan åter handlägga beställningar som inkommer efter 10 juni 2023 i augusti i samband med skolstart.

Du som elev har alltid eget ansvar för att kontrollera att dina betyg har kommit in till antagning.se och att allt är korrekt.

Betygsutskrift från enstaka kurs, slutbetyg och examensbevis

Beställning av enstaka betyg/uttdrag ur betygskatalog görs i Alvis under ”Mina Sidor”.

Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du ha en sammanställning av dina betyg, slutbetyg eller examensbevis, som du har läst inom kommunal vuxenutbildning, använd dig av e-tjänsten nedan. Handläggningstiden är 1 månad från att du har gjort din beställning.

Beställ betyg eller examensbevis via e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om slutbetyg samt gymnasieexamen på Skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som inte har fullständig gymnasieexamen

Den som inte har en fullständig gymnasieexamen och sedan kompletterar på komvux, måste få ut en examen från komvux för att bli behörig till vidare studier på yrkeshögskola/högskola/universitet.

Komplettering vid ansökan till högskola eller universitet

Enheten för antagning och auktorisation överför alla betygsuppgifter till UHR:s betygsdatabas, BEDA, som sin tur överför uppgifterna till Antagning.se. Detta sker minst en gång per vecka.

Det krävs att du har en aktiv anmälan på antagning.se för att betygen ska synas under ”mina meriter”.

Du har alltid ett eget ansvar att kontrollera att ditt betyg kommit in till Antagning.se.

Mer information på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.