Betygs­beställning inom vuxen­utbildning

Du som studerar inom kommunal vuxenutbildning får betyg på varje avslutad kurs. Samtliga betyg skickas till betygsdatabasen.

Betyg i enstaka kurser kan du beställa själv på ”Mina sidor” i Alvis. Om du inte har ett konto i Alvis behöver du skapa ett konto först. Handläggningstiden är 10 arbetsdagar.

Logga in i Alvis Länk till annan webbplats.

Den som inte har en fullständig gymnasieexamen och sedan kompletterar sina studier på komvux, måste få ut en examen från komvux för att bli behörig till vidare studier på yrkeshögskola/högskola/universitet. Slutbetyg eller examensbevis beställs via vår e-tjänst. Handläggningstiden är en månad. Tänk därför på att göra beställningen i god tid.

Beställning slutbetyg/examensbevis Länk till annan webbplats.

Slutbetyg och examensbevis

Här kan du läsa mer om slutbetyg och examensbevis som kan utfärdas av vuxenutbildningen.

BESKRIVNING Examensbevis naturvetenskap och teknik 2 400 gymnasiepoäng , 112.1 kB.
BESKRIVNING Examensbevis samhällsvetenskap och humaniora 2 400 gymnasiepoäng , 111.8 kB.
BESKRIVNING Slutbetyg 2 350 gymnasiepoäng , 120 kB.
BESKRIVNING yrkesexamen 2 400 gymnasiepoäng , 111.9 kB.

Du som ska söka högskolestudier till höstterminen 2024

Om du ska studera på högskola eller universitet till hösten 2024 och vill få slutbetyg eller gymnasieexamen utfärdat behöver du göra en beställning senast måndagen den 10 juni.
Sista dag att komplettera betyg till antagning.se är torsdagen den 20 juni.

Du som elev har alltid ett eget ansvar att kontrollera att dina betyg har kommit in till antagning.se. För att kunna se dina betyg på antagning.se krävs det att du har en aktiv anmälan.

Viktigt datum kring slutbetyg

1 juli år 2025 är sista datum för att utfärda slutbetyg.
Därefter försvinner möjligheten att läsa mot slutbetyg och slutbetyg ersätts då med gymnasieexamen. För en gymnasieexamen tillkommer utökade krav och en gymnasieexamen är antingen högskoleförberedande eller yrkesinriktad.
För mer information, läs mer på Antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vänd dig till studie- och yrkesvägledningen i Värmdö kommun.