Tyck till
Talande webbLyssna

Dalstugans förskola

Dalstugans gård

Dalstugans förskola ligger i Hemmesta, nära skog och naturupplevelser. På våra 5 avdelningar har vi plats för ca 87 barn.

Så jobbar vi

Vår förskola omges av fantastisk natur som leder till att vårt närområde blir en del av vår lärmiljö. Det ger barnen rika möjligheter att utforska och bli trygga i sin omgivning.

Öppen och kreativ miljö

Förskolan erbjuder barnen en öppen och kreativ miljö. Vi strävar efter att allt från lokaler till möbler och material ska vara anpassat för olika åldersgrupper. Vi har satsat på ljudisolerade bord på varje avdelning för att minska ljudnivån.

Utveckling och lärande

Hos oss är pedagogerna engagerade och lyhörda för barnens tankar och strävar efter att utveckla verksamheten tillsammans med barnen. Vardagens händelser är utgångspunkt för utveckling och lärande i barngruppen och vi arbetar för att barnen ska känna sig trygga. Vi strävar också efter att verksamheten utgår ifrån barnets eget intresse.

Samspel med omgivningen

Eftersom lärande och omsorg hela tiden pågår i samspel med omgivningen blir mötet mellan alla som vistas på förskolan grundläggande för att barnen ska uppleva delaktighet och inflytande.

Mer om oss...

Avdelningar

Vi har fem avdelningar som är åldersindelade i avdelning för yngre barn 1-2 år och för äldre barn 3-5 år.

Hackspetten

Tärnan

Svalan

Svanen 

UgglanSenast publicerad: 2019-04-25

Kontakt

Hemmesta Dalväg 19B
139 30 Värmdö
08-570 210 06


Förskolechef
Ann Pettersson-Lönn
08-570 475 34
ann.pettersson-lonn@varmdo.se

 


Mer kontaktinformation