Talande webbLyssna

Köket

I vårt kök jobbar Linda som är kockutbildad och har arbetat inom restaurang, konferensanläggning och hotell. Hon lagar dagligen näringsriktig och god mat med extra ”piff” som uppskattas av både barn och pedagoger på förskolan.

All mat lagas från grunden, med stor variation och fina råvaror. Vår förskola är den förskola som serverar högst andel ekologiska råvaror i kommunen, hela 46,71 % av våra inköp.

Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt använda osötade och ekologiska produkter. Till alla måltider serveras olika grönsaker/frukter. Två dagar i veckan serveras fisk, en dag kött och en dag vegetariskt. På fredagar får vi soppa med hembakat bröd.

Förskolan har en egen örtträdgård där Linda plockar färska kryddor till matlagningen. Vi odlar även en del potatis m.m. på försommaren som vi skördar till vår skördefest.

Då vår förskola har naturinriktning väljer vi ganska ofta att äta utomhus under den varmare årstiden. Ibland tar vi med stormkök och lagar egen mat ute i naturen.

För barn med allergi krävs läkarintyg, så vi kan laga "rätt" kost till dem. Mer information om läkarintyg hittar du via länken Allergi och mat i högerspalten.

Senast publicerad: 2018-08-06

Kontakt

Mäster Palmsväg 24
134 60 Ingarö

Förskolechef
Susanne Palm
08-570 473 20
susanne.palm@varmdo.se

Biträdande förskolechef
Lise Nyborg
08-570 473 26
lise.nyborg@varmdo.seMer kontaktinformation

Mer information

Länkar