Tyck till
Talande webbLyssna

Svartsö förskola

Svartsö förskola är en liten, vackert belägen förskola i Värmdö Skärgård. Vi har en fantastisk utemiljö och närhet till natur, djur och vatten. 

Så jobbar vi

 

På vår förskola blir alla barn sedda och respekterade. Vårt arbetssätt är flexibelt och ger barnen möjlighet till inflytande över sin vardag. Vi tar också tillvara det enskilda barnets intresse  och nyfikenhet. Barnen får lära sig att lyssna på varandra, bli empatiska och ansvarstagande.

Vår utemiljö

Förskolan ligger i en fantastisk närhet till vatten, natur och djur. Det blir naturligt att se, upptäcka och lära om djur, djurspår och spillning. Vi har roligt när vi lär oss.

Skogen ger oss möjlighet att träna grovmotorik, klättra hoppa och leka. Från skogen hämtar vi också material som till exempel löv, kottar och kastanjer som används i skapande aktiviteter.

Samarbete

Förskolan har ett nära samarbete med skola och fritids. Vi delar gård, bibliotek, aktivitetsrum, matsal och fotbolls-plan. Raster har vi gemensamt med skolan.

En eftermiddag i veckan har vi grupplekar tillsammans med fritids. Barnen på fritids är alltid välkomna att vara på förskolan efter skolans slut.

 

Senast publicerad: 2019-04-25