Grannsamverkan – är du med?

Värmdö kommun tillsammans med polisen arbetar för att engagera nya deltagare och förvalta befintliga grupper som arbetar med grannsamverkan.

Det innebär att Värmdö kommun kommer vara kontaktyta mellan polisen och de medborgare som är engagerade eller vill bli engagerade i grannsamverkan. Polisen har ansvaret att utbilda och förvalta arbetet med grannsamverkan och sammankallar till uppstartsmöten. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.

Grannsamverkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boende och polis i samarbete

På många håll deltar även kommunernas lokala brottsförebyggande råd, försäkringsbolag, bostadsbolag och andra aktörer i samhället. 

Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. Det handlar främst om att förhindra bostadsinbrott, skadegörelse och fordonsstölder.

Är du grannsamverkare?

Tidigare har ett manuellt system använts för registrering. Vi kommer hädanefter att använda en digital registrering.

Den manuella hanteringen har medfört att kontaktuppgifter gått förlorade eller inte är uppdaterade. Vi ber därför även dig som redan är engagerad att registrera dig.

Om du är intresserad av att vara engagerad i grannsamverkan, fyller du i formuläret nedan. Där fyller du också i om du är en befintlig grannsamverkare eller om du vill starta en ny grannsamverkansgrupp.

Möten där polisen informerar kommer ske i närtid och annonseras på polisens och kommunens hemsida samt i sociala kanaler.

Sök kontaktperson för ditt område  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl dig här!


Jag är redan grannsamverkare * (obligatorisk)
Jag är redan grannsamverkare


Jag vill bli grannsamverkare * (obligatorisk)
Jag vill bli grannsamverkareVi samlar in dina uppgifter för att kunna nå dig angående ditt medverkande i detta sammanhang. Lagringen av dessa data är tidsbegränsad och ingen annan part kommer att få tillgång till dem.