Boka digital rådgivning

Har du frågor som rör bygglov, strandskydd eller små avlopp är du välkommen att boka tid för ett digitalt webbmöte på torsdagar mellan 15.00-19.00. Där kan du ställa dina allmänna frågor till våra handläggare. Det finns även möjlighet att träffa energirådgivare och rådgivare inom vatten och avlopp.

Digitalt webbmöte med handläggare

Värmdö kommun erbjuder nu möjlighet att boka tid med en handläggare för generella frågor gällande bygglov, strandskydd eller små avlopp. När du har bokat en tid kommer du att få ett mejl med en länk där du kan ansluta till mötet på utsatt tid. Observera att mötesbokningarna är maximalt 15 minuter/tillfälle och ersätter den tidigare möjligheten för drop-in i kommunhuset. Digitala mötesbokningar öppnar upp för att fler kan få möjlighet att ställa sina frågor, oavsett vart i landet en befinner sig.

Har du frågor gällande ett specifikt ärende kontaktar du enklast din handläggare via mejl eller telefon.

Boka ett webbmöte Länk till annan webbplats.

Energirådgivning

Värmdö kommun erbjuder även möjlighet att träffa klimat- och energirådgivare genom webben eller över telefon – helt kostnadsfritt.

Läs mer om energirådgivning


VA-rådgivning

Kommunen erbjuder kostnadsfri rådgivning om enskilt vatten och avlopp, vid personligt möte i kommunhuset eller per telefon.

Läs mer och boka din tid här

Frågor om ett pågående ärende

Kontakta din handläggare om du har ett pågående ärende hos bygg- och miljöavdelningen.

Skicka in handlingar

  • Om du väljer att skicka in handlingar digitalt ska de vara i PDF-format. Då kan vi registrera dina handlingar utan att de förvanskas. (Det finns gratisprogram som du kan ladda ner för att göra ett dokument till PDF.)
  • Dela upp handlingarna i flera filer; ansökan för sig, situationsplan för sig och så vidare.
  • Dina ritningar ska vara skalenliga och innehålla skalmått.
  • Det räcker med en uppsättning handlingar.
  • Skickar du in handlingar i pappersform underlättar det om dessa är i A4- eller A3-format.