Värmdös näringslivs­arbete

Värmdö kommun arbetar för att förenkla vardagen för kommunens företagare. Vi vill att företag ska kunna, vilja och våga växa i Värmdö!

Snabba fakta om Värmdö

  • Det finns cirka 6650 företag (UC, april 2024)
  • Varje år startas i genomsnitt 400 nya företag (Bolagsverket)
  • Cirka 60 % av företagen är enmansföretag (UC, okt. 2023)
  • 2 189 mikroföretag (1-9 anställda), 102 småföretag (10-49 anställda), 7 medelstora företag (50-199 anställda) (UC, okt. 2023)

Välkommen till ett aktivt näringsliv

Värmdö kommun arbetar för att förenkla vardagen för kommunens företagare. Funderar du på att etablera ditt företag i Värmdö eller utveckla din befintliga verksamhet? Behöver du stöd och råd – kontakta gärna oss!

För att bygga relationer med vårt näringsliv bjuder vi flera gånger per år in till olika företagarträffar där du som lokal företagare kan träffa andra företagare i Värmdö och oss på kommunen. Träffarna innehåller ofta ett tema med en blandning av information, dialog, kunskap och inspiration.

På gång i Värmdös näringsliv

Följ oss gärna på

Instagram Länk till annan webbplats.

Värmdös strategiska näringslivs­arbete

Ett dynamiskt näringsliv är en grundläggande förutsättning för ett växande Värmdö. Kommunens mål är att näringslivet ska få god service, bra förutsättningar och goda utvecklingsmöjligheter. De grundläggande principerna för Värmdös näringslivsarbete är att företag ska kunna, vilja och våga växa i Värmdö, och att utvecklingen av Värmdö ska ske i samarbete mellan näringslivet, civilsamhället och kommunen.

Näringslivsarbetet fokuserar på tre strategiska inriktningar:

  • Förenklad vardag för företagare
  • Växande företag och fler arbetstillfällen
  • Samhällsplanering för ett växande näringsliv

Relaterad information