Åkerlyckans förskola

Åkerlyckans förskola är belägen vid Gustavsbergs centrum, nära buss, kultur och naturen. Vi är en förskola med plats för ca 65 barn i åldrarna 1-5. Åkerlyckans förskola ingår i en enhet med en annan förskola, Farstaborg.

Vi strävar efter att vår förskola ska vara en mötesplats för gemensamt lärande där vi med glädje skapar trygghet och goda relationer. Vi är en förskola med språket och hållbar utveckling i fokus!

Om den kommunala förskolan

Vi vill ge det barn som går på en av kommunens förskolor möjlighet att utveckla nyfikenhet att lära, vara en trygg och viktig individ i en gruppgemenskap och få erfarenheter av att samarbeta.

Då får barnet redan tidigt i livet de bästa förutsättningarna att bygga tilltro till sin egen förmåga och god självkänsla.

Genom att i undervisningen utgå från barnens intressen grundläggs kunskaper och kompetenser när vi utforskar allt som finns att lära om oss själva och världen.

Deltagandet i förskolan ger barnet erfarenhet av demokratiska processer och goda förutsättningar att kunna ta del av samhället och bli en god världsmedborgare.

Kontakta förskolan

Rektor
Jessica Skrak Granqvist
Telefon: 08 570 476 07
jessica.skrakgranqvist@varmdo.se

Intendent - Kontakta vid kö- och placeringsfrågor
Nina Jalosalmi
Telefon: 073-688 60 96
nina.jalosalmi@varmdo.se