Farstaborgs förskola

Ni hittar Farstaborgs förskola centralt i Gustavsberg, precis intill Farstaborgs idrottsplats, granne med skogen och stallet. Förskolan öppnade i maj 2019 och är en tillfällig förskola i väntan på att ny förskola öppnar i Charlottendal. Förskolan har plats för 100 barn fördelat på fem avdelningar i åldrarna 1-3 eller 3-5. På varje avdelning jobbar minst 1 förskollärare och 2 barnskötare.

Området präglas av höga naturvärden samt närhet till hästhagar och fotbollsplan. Utemiljön består av två gårdar: en gård för cykling, sandlåda, gungor och konstgräsplan, samt en inhägnad skogsgård som uppmuntrar till motoriska utmaningar, naturexpeditioner och äventyrslekar.

Vi är en förskola med språket i fokus!

Om den kommunala förskolan

Vi vill ge det barn som går på en av kommunens förskolor möjlighet att utveckla nyfikenhet att lära, vara en trygg och viktig individ i en gruppgemenskap och få erfarenheter av att samarbeta.

Då får barnet redan tidigt i livet de bästa förutsättningarna att bygga tilltro till sin egen förmåga och god självkänsla.

Genom att i undervisningen utgå från barnens intressen grundläggs kunskaper och kompetenser när vi utforskar allt som finns att lära om oss själva och världen.

Deltagandet i förskolan ger barnet erfarenhet av demokratiska processer och goda förutsättningar att kunna ta del av samhället och bli en god världsmedborgare.

Kontakta förskolan

Rektor
Jessica Skrak Granqvist
Telefon: 08-570 476 07
jessica.skrakgranqvist@varmdo.se

Intendent - Kö- och placeringsfrågor
Nina Jalosalmi
Telefon: 073-688 60 96
nina.jalosalmi@varmdo.se

Mer kontaktinformation

Öppettider

Förskolan har öppet 6:30-17:00.

Visningar

I nuläget har vi inte öppna visningar på Farstaborg. Hör av dig till oss på mail eller telefon om ditt barn har erbjudits plats hos oss och ni vill titta på förskolan.

Fyra barn leker i förgrunden på Farstaborgs skogsgård. I bakgrunden syns förskolans exteriör.