Köket på Lövhamra naturförskola

Näringsrik och god mat är allas barns rätt.

Upplägg med grönsaker

Måltider

I vårt kök arbetar Sofi som är utbildad kock Hon lagar dagligen näringsriktig och god mat med det "lilla extra" som uppskattas av både barn och pedagoger på förskolan.

All mat lagas från grunden, med stor variation och fina råvaror. Vår förskola serverar hög andel ekologiska råvaror, ungefär 60% av våra inköp är ekologiska. Vi strävar också efter att använda så mycket svenska råvaror som möjligt samt sänka vår påverkan på koldioxidutsläppen.

Vårt mål är att i så stor utsträckning som möjligt använda osötade och ekologiska produkter. Till alla måltider serveras olika grönsaker/frukter. Två dagar i veckan serveras fisk, en dag kött och en dag vegetariskt. På fredagar får vi soppa med hembakat bröd. Förskolan har en egen örtträdgård där Sofi plockar färska kryddor till matlagningen.

Då vår förskola har naturinriktning väljer vi ganska ofta att äta utomhus under den varmare årstiden. Ibland tar vi med stormkök och lagar egen mat ute i naturen.

Allergier

Barn med specialkost/allergier serveras anpassad mat. Läkarintyg krävs dock för allergikost.