Köket på Torshälls förskola

I enhetens tre kök finns välutbildad och engagerad personal som aktivt arbetar för att servera smakrik, näringsriktig och varierad mat av god kvalitet på våra förskolor.

En måltid har flera syften; den ska uppfylla våra behov av näring och njutning men även det sociala umgänget kring måltiden är viktigt.

Bild på äpplen

Matglädje

Vi arbetar hela tiden med kvalitetsförbättringar och genom arbetet i köken vill vi främja matglädje i alla åldrar. Den svenska husmanskosten finns som en plattform att utgå ifrån, vi inspireras även av andra länders matkulturer.

Maten tillagas i förskolornas tre produktionskök. Inom enheten eftersträvar vi att tillaga så många maträtter som möjligt från grunden, utifrån de förutsättningar som finns

Specialkost

För att säkerställa att barn med allergier får rätt kost behöver läkarintyg uppvisas. Vi ser gärna att en avstämning sker inför varje terminsstart samt vid förändringar.

Det händer att en del allergier växer bort, att andra allergier tillkommer och för att rätt mat skall kunna serveras behöver vi så snart som möjligt få information om eventuella förändringar i anmäld specialkost.

Dialog

Huvudfokus i vårt arbete med måltiderna ligger på omtanken om våra matgäster och eftersom vi hela tiden har ambitionen att förbättra oss uppskattar vi en dialog med våra matgäster, föräldrar och anhöriga.

Du är alltid välkommen med frågor och synpunkter!

Bild på mat