Tyck till
Talande webbLyssna

Vi Håller Värmdö Rent

Varje vår deltar Värmdö kommun i Vi Håller Rent - Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet! Är ni också med i kampen mot skräpet?

Anmäl er förskola, skola eller ungdomsförening!

Från 6 februari är anmälningen öppen till vårens Vi Håller Rent!

Anmäl er på Vi Håller Rent före 31 marslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. I Värmdö kommun kommer vi distribuera materialet vecka 18 genom att ni hämtar ert material hos Internservicve i kommunhuset i Skogsbo.

Efter att ni plockat skräp kan ni sortera och återvinna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till Återvinningscentralen om möjlighet finns. Värmdö kommun kommer även att ordna med uppsamling av säckarna i närheten av era skolor och förskolor.

Här finns affischer som ni kan skriva ut och sätta upp med information om när just er förskola eller skola kommer att plocka skräp.

Affischer Vi Håller Rent

Konsert med Electric Banana Band

I år finns det en extra anledning att engagera alla små skräpplockarhjältar i kommunen! Den kommun som under årets Vi Håller Rent-kampanj engagerar flest skräpplockande barn, i förhållande till antal barn i kommunen, vinner nämligen en konsert med glädjespridarna Electric Banana Band och Bröderna Norberg.

Lördagen den 7 september uppträder de i den kommun som är bäst i Sverige på skräpplockning. Låt skräpplockartävlingen börja!

Företag och privatpersoner kan också anmäla sig

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop från och med 6 februari 2019.

Håll Sverige Rent webshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skräpplockarapp

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Skräpplockarappen Skrappenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion!

Vid frågor om Vi Håller Värmdö Rent, kontakta Christina Wikberger, miljöstrateg via christina.wikberger@varmdo.se.

Vid generella frågor om Håll Sverige Rent!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var med du också i kampen mot skräpet!

Senast publicerad: 2019-03-11

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation

Mer information

Dokument