Bra att veta

Gustavsbergsbadet är en plats för både stora och små. Det medför ett ansvar där alla måste hjälpas åt för att göra badhuset till en trevlig och trygg plats för samtliga gäster.

Boka äventyrsbad

Förbokning rekommenderas för besök på helger, skollov och röda dagar.

Trivsel

I det ingår bland annat att sköta vår hygien. Här duschar du noggrant innan bad för att minska användningen av klor och för att skapa en trevligare miljö för andra gäster. Självklart duschar du utan badkläder – annars kommer alla smutspartiklar fastna och följa med till bassängen.

En trevlig och trygg miljö handlar om mer än att sköta vår hygien – det handlar om att behandla vår omgivning med respekt för varandra och för säkerheten.

Vi ber dig att läsa igenom våra trivselregler innan ditt besök.

Åldersgräns

Barn och ungdomar utan sällskap av vuxen medföljare ska ha fyllt 12 år, kunna simma samt kunna tillgodogöra sig säkerhetsinstruktioner. Alternativt ska en medföljande simkunnig vuxen, minst 18 år, finnas med under hela vistelsen. Den medföljande ska vara ombytt och redo att ingripa vid behov.

Simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

Ta av dig skorna

Ta av dig skorna vid skogränsen, lägg skorna i din väska eller i en påse och bär dem till skåpet. Endast skor för inomhusbruk är tillåtna i simhall, dusch- och omklädningsrum eller i gym- och träningslokaler.

Duscha alltid innan bad

Duscha och tvätta hela kroppen naken och tvätta håret (eller använd badmössa) innan du sätter på dig rena badkläder. Om du rengör dig ordentligt innan badet behöver du knappt duscha efteråt. Det beror på att klor reagerar på smutspartiklar. Är du ren så fastnar inte klor på din hud.

I dusch och omklädningsrum är de enda ytorna du får vara naken

Endast badkläder

Efter duschen ska du byta om till rena badkläder (bikini, baddräkt, burkini eller badbyxa). Dina badkläder ska vara av polyester/lycra eller liknande material. Det är förbjudet att bada i underkläder och plagg av bomullstyg. Vi har badkläder och handduk att hyra ut.

Undvik att tvätta dina badkläder med sköljmedel – sköljmedel innehåller organiskt material som försvårar vattenreningen.

Baby-badbyxa

Alla barn under tre år ska använda baby-badbyxa som sitter åt. Barn under tre år orkar bara bada i cirka 30 minuter. Därefter blir de slöa och bajsar lätt på sig.
Små barn har svårt att reglera sin kroppsvärme och därför rekommenderas att de badar i max 34 grader.

Vår bubbelpool är cirka 38 grader varm och har en åldersgräns från tre år.

Gym och gruppträning

I våra träningslokaler har du alltid rena träningskläder och gympaskor för inomhusbruk. Rengör maskiner och redskap efter användning.

Du får träna på gymmet och delta på gruppträningspass från att du har fyllt 14 år eller från 12 år i vuxet sällskap.

Ingen publik

Tänk på att besöket ska vara trevligt för alla, därför tillåter vi inte publik i anläggningen. Vi vill att det ska kännas bekvämt att gå i badkläder utan att uppleva sig bli uttittad av fullt påklädda personer.

Alla betalar entréavgift

Alla som följer med in i anläggningen betalar entréavgift och detta gäller oavsett om du ska bada eller inte. Ledsagare eller assistent som medföljer brukare in i anläggningen har fri entréavgift mot uppvisande av intyg. Av hygienskäl så behöver du byta om till rena lätta kläder som du inte haft utomhus även om du inte ska bada, till exempel shorts och t-shirt.

Klädskåp – låses med hänglås

Ditt klädskåp låser du med hänglås. Har du inget hänglås går detta att köpa i entrén. Du tar eget ansvar för dina tillhörigheter under besöket. Väska och packning måste du lämna i ditt skåp i omklädningsrummet.

Förvaringsskåp för mindre artiklar finns ute i badet. Till dessa behöver du hänglås.

Barnvagnar

Av hygien- och säkerhetsskäl får barnvagnar inte tas med in i anläggningen. Barnvagnar parkeras utomhus i rampen eller i cykelstället. Barnvagnar kan låsas fast, till exempel med ett cykellås av kabeltyp. Parkering sker på eget ansvar.

Egen matsäck på anvisad plats

Ta gärna med egen matsäck, dock inte glas, porslin eller nötter. Förtäring sker inne vid simbassängen vid borden eller på läktaren. Inga livsmedel i eller vid bassängerna är tillåtet.

Rökning, alkohol och droger

Vår anläggning är rök-, alkohol- och drogfri.

Skärmförbud och fotografering

Inne i anläggningen är det förbud mot mobiltelefoner, surfplattor, datorer och andra liknande enheter.

Du får inte heller fotografera inne i badet.

Tryggt och säkert

För din och övriga besökares säkerhet måste du följa skriftliga säkerhetsregler och personalens muntliga instruktioner.

Bad på eget ansvar

Alla hjälps åt och håller uppsikt – kontakta alltid personalen vid tillbud! Tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker.

Bada med barn - Stort ansvar

Det är viktigt att du som förälder är medveten om att det finns risker med att besöka ett bad. Vi vill därför försäkra oss om att du hela tiden har uppsikt på ditt/dina barn och följer våra anvisningar. Barn ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet i vattnet. En armslängds avstånd är en bra tumregel.

Armpuffar och andra flythjälpmedel får inte ses som ersättning till en vuxens tillsyn.

Utbildad personal ronderar

Vår anläggning har ronderande badbevakning. All personal är utbildad i livräddning, hjärt- och lungräddning (HLR) samt lättare omplåstring och på anläggningen finns hjärtstartare/defibrillator.

Vid bastubad

När du sitter i vår bastu sitter du på handduk eller sittunderlag (gäller ej ångbastu).

Kvinnlig och manlig personal

På Gustavsbergsbadet har vi både kvinnliga och manliga badvärdar och vår uppgift är att se till att vi har en säker och trivsam badanläggning. Vi ansvarar bland annat för löpande underhållsstädning i dusch och omklädningsrum och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Överträdelse

Överträdelse mot trivselreglerna, agerande i syfte att störa/väcka förargelse hos andra besökare eller vid misstanke om brott kan leda till avvisande från anläggningen utan återbetalning av entréavgift. Vid upprepade överträdelser vid flera besökstillfällen eller i särskilda fall, kan person avstängas från anläggningen under viss tid. Entréavgift återbetalas ej.

Kvarglömt

För kvarglömda artiklar ansvaras ej. Vid dagens slut lägger vi allt kvarglömt i en korg. Vi har ingen möjlighet att söka efter och lägga undan saker.

Parkering

Parkering fyra timmar med P-skiva.

Bassänginformation

Med reservation för eventuella ändringar