Friskvårdstjänster

Utöver utbudet som ingår i entrépriset erbjuder vi även en del extra friskvårdstjänster.

Gym-intro

Det finns möjlighet att få en introduktion i styrketräningslokalen med en av våra instruktörer. Om du har tecknat årskort ingår detta gratis i ditt abonnemang.

En introduktion tar cirka 45 minuter och du bokar tid i receptionen.

Tränare

Gustavsbergsbadet erbjuder individanpassad personlig träning.

I ett Tränar-besök ingår samtal med utbildad instruktör om bland annat träningsbakgrund, mål och delmål. Du får ett personligt träningsupplägg och en kroppsmätning på en Tanita-våg som tar reda på till exempel muskel- och fettmängd.

Vill du fortsätta träna efter mötet är du välkommen att stanna utan extra kostnad.

Kroppsmätningar

På Gustavsbergsbadet finns möjlighet att göra kroppsmätningar, och till exempel ta reda på kroppens fördelning av muskler, fett och vätska. Då används en Tanitavåg, en fyrpunktvåg som läser av:

  • Vikt
  • BMI
  • Kroppsfett i procent
  • Muskelmassa i kilogram
  • Totalmängd kroppsvatten

Vid denna mätning ser man var personen snabbast lägger på sig fett på kroppen. Med Tanitavågen som redskap och en personlig tränare som coach får du en god möjlighet att kunna påverka ditt liv, förbättra din hälsa och öka livsglädjen.

Fysisk aktivitet på recept, FaR

När du fått ett recept på fysisk aktivitet från din vårdgivare är du välkommen till oss på Gustavsbergsbadet. Självklart kan du simma och motionera på egen hand.

Första tillfället du bokar är alltid kostnadsfritt. Det är ett samtal med din personliga FaR-ledare som brukar vara 30-45 minuter långt (till ett värde av 700kr).

Där går vi bland annat igenom vårt utbud i form av olika gruppträningsaktiviteter och så får du fylla i en FaR hälsodeklaration. Glöm inte att ta med ditt recept då vi behöver det för att lägga upp ett personligt träningsupplägg som passar just dig. Här har du även chans att rådfråga oss samt berätta om din bakgrundshistoria. Vi vill veta vad som passar dig bäst utifrån dina egna förutsättningar och vilka mål du har med din träning.

Vid det andra tillfället träffas vi i styrketräningslokalen där vi går igenom ditt personliga styrketräningsprogram. Där hjälper vi dig att gå igenom maskinernas inställningar och funktioner. Här får du ett träningskort så att du lättare kan komma ihåg vilka maskiner och inställningar du ska använda. Introduktionen kostar 300 kronor men ingår om du har ett årskort.

När du har tränat en tid får du inte glömma bort att du kan boka ett uppföljningsmöte med din FaR-ledare. Detta är kostnadsfritt (till ett värde av 700kr).

Du väljer sedan att förlägga din egna träning enligt de dagar, tider och priser som passar just dina förutsättningar och budget.