Om oss

Vi är en kreativ, kommunal skola som sätter dig och din kunskapsutveckling i centrum. För oss är det viktigt att utbildningen är på riktigt och vi är måna om samarbetet med företag och övriga samhället för att ligga så nära det kommande arbetslivet vi kan.

Här studerar ungefär 300 elever varav hälften kommer från Värmdö kommun och resterande från hela stockholmsregionen.

Läs mer om oss

Ansök direkt

Se filmen om G2öppnas i nytt fönster

Se filmer om alla våra programlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se skolan med 360-gradersfoto

Vårt gymnasium

Marinbiologi & Dykning

Person iklädd simfötter och våtdräkt i ett hav med fiskar

Naturvetenskapsprogrammet på G2 passar dig som vill studera på universitet eller högskola, tycker det är spännande med NO-ämnen och matematik, samt gillar natur och hav.

Unikt för oss på G2 är att du fördjupar dig inom marinbiologi.

Kriminologi

Tjej i labbrock och med anteckningsblock

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som vill förstå världen och studera vidare på universitet och högskola. På utbildningen utvecklar du dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen. Du lär dig hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats under historien.

Ledarskap, Kreativitet & Hälsa

Barn med plastkoppar som glasögon

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill arbeta med människor, gillar att leda och motivera barn och unga. Under utbildningen får du fördjupade kunskaper om människors utveckling och lärande så att du kan möta och stödja barn, ungdomar eller vuxna i deras utveckling. Du lär dig också om människors hälsa och levnadsvanor och om ett hälsofrämjande arbetssätt.

Frisör & Stylist

 

Stylad tjej

Frisör & Stylist på Hantverksprogrammet passar dig som vill arbeta i ett kreativt yrke och jobba mycket med färg, form och trender. Du kommer att få arbeta med dina händer och använda din kreativitet. Du kommer också att lära dig att utveckla en idé till färdigt resultat. Du möter lärare och handledare som hjälper dig utveckla en stark servicekänsla och förbereder dig inför arbetslivet.

Hälsa & Sjukvård

Tjej i mask

Programmet passar dig som vill ha ett yrke där ingen dag är den andra lik, där du får röra dig, använda din kunskap praktisk och hitta kreativa lösningar. Du får kunskap om hur andra människor tänker, känner, beter sig och vilka behov de har. Vi diskuterar vad som är rätt och fel i svåra situationer, vår kropp, psykisk ohälsa och funktionsvariationer.

Introduktions-
programmen

Ung kille

Introduktionsprogrammet studerar du för att bli behörig till gymnasiet, förbereda dig för annan utbildning eller bli redo för arbetsmarknaden.

Ishockey

Hockeyspelare

2021 finns det möjlighet att ha ishockey på schemat. Genom vårt samarbete med Värmdö Hockey, ger vi dig som hockeyspelare möjligheten att utöva din idrott på skoltid. Kombinera din idrottssatsning med dina studier, vi vet att rörelse och passion tillsammans med studier ger bättre resultat. Hockeyn går in under det individuella valet och ger dig 300 timmar vilket ger 2 extra träningspass i veckan under hela din studietid.

Puckelpist

Puckelpist-åkning

2021 finns det möjlighet att ha puckelpist på schemat. Genom vårt samarbete med Värmdö Freestyle MT, ger vi dig som puckelåkare möjligheten att utöva din idrott på skoltid.