Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Finissage och boksläpp

Den 5 januari är det finissage för utställningen FABRIK. Denna sista dag släpper vi också boken med samma namn. Varmt välkomna! Fri entré.

FINISSAGEN äger rum kl. 11-16 med boksläpp av vår nya bok som är en dokumentation av utställningen FABRIK och av det internationella seminariet som inledde utställningsperioden och Stockholm Craft Week i början av oktober.

Klockan 14 visar vår konsthallschef Evelina Hedin utställningen och hela dagen säljs boken till introduktionspris, 80 kr. Och förstås bjuder vi på värmande fika, hela dagen.

Utställningen FABRIK fokuserar på hantverksindustrin, dess platser, minnen och berättelser i Sverige och Europa. Till utställningen bjöd Gustavsbergs Konsthall in svenska och internationella konstnärer och konsthantverkare som med en bred uppsättning konstnärliga perspektiv för diskussionen kring avindustrialiseringens arv, dess påverkan på det samtida konsthantverket och vägen framåt.

Medverkande konstnärer är Inger Andersson, Neil Brownsword, Matt Smith, och Rejmyre Art Lab som representeras av Sissi Westerberg, Daniel Peltz och Unndór Egill Jónsson.

KONSTHALLENS BUTIK är också öppen under hela finissagedagen. Där visar vi, och säljer, ett noggrant urval av högklassiskt svenskt samtida konsthantverk. Under hösten har vi utökat med många spännande konsthantverkare, bl. a. flera smyckekonstnärer. Urvalet i butiken speglar Gustavsbergs Konsthalls profil med konsthantverkets alla materialområden och såväl erkända utövare som en yngre generations avantgarde.

Gustavsbergs Konsthall nås under halvtimmen med buss 474 från Slussen och har fri entré. Kommer du med bil finns parkeringsplatser intill huset (p-skiva krävs).

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar