Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Magiska lådan, detalj. Päivi Ernkvist. 2018. Foto: Gustavsbergs Konsthall

MAGISKA LÅDAN

Medverkande: Päivi Ernkvist

26 MAJ – 16 SEPTEMBER

 

MAGISKA LÅDAN. Päivi Ernkvists utställning är en resa på icke upptrampade vägar. Inspirerad av 1600- och 1700-talets kuriosakabinett, Wunderkammer, har hon skapat ett mobilt utställningsrum, en scen. Det visas nu för första gången, i Gustavsbergs Konsthall, och ska sedan ut på resa i sällskap med vem som helst som ser dess möjlighet.

“Jag börjar själv stafetten. Här är det fråga om magins möjliga återkomst som konstverk, estetisk upplevelse. Keramiskt, från mina fingrar är det naturens egen magi i olika organiska föremål som jag lyfter fram. Jag anknyter sedan till magins traditioner i ett höglitterärt sammanhang med en fysiskt liten och eventuellt anspråkslös publikation. Skriften ligger i en handgjord lila låda av papp med namnet Magins rum. Den är ett rum i rummet med samtal och frågor i många riktningar”, säger Päivi Ernkvist.

 

 

Päivi Ernkvist, verkar i Stockholm som keramiker, skribent och curator. Regelbunden utställningsverksamhet sedan 1973. Driver idéprojektet Figurindialogen (www.figurine-dialogue.com). Projektledare på Stockholm Konst.
Lådan och skriften är ett samarbete med grafiska formgivaren Lisa Olausson, som också gjort affischen. Det mobila utställningsrummet har gjorts i samarbete med Madam Snickeri (Marie Carlsson och Magdalena Marano) samt aritekten Elin Strand Ruin.

Magiska lådan genomförs med stöd av Konstnärsnämnden.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar