Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Molnet – ett fantasilaboratorium

Konsthallen är en plats för besökare i alla åldrar. När vi den 25 januari slår upp dörrarna till utställningen Molnet / In Motion riktar sig Gustavsbergs Konsthall särskilt till våra yngre besökare. Utställningen är också ett led i att uppmärksamma att FN:s barnkonvention blir lag 2020.

Den interaktiva utställningen Molnet / In Motion, med installationer av konstnärerna Elin Stampe, Maja Korpi och Nils Fridén, utforskar hur vi med våra kroppar och rörelser kan skapa både rum och konst. Utställningen utgår från dansgruppen Räserbyråns föreställning ”Molnet, ett fantasilaboratorium”, en föreställning där berättelser skapas i samspel med barnen, i rörelse där molnet formas och omformas, unikt för varje tillfälle. Under våren kommer Räserbyrån ta emot förskolegrupper (4-5-åringar) till föreställningen, förskolor kommer att kunna boka in sig via Värmdö kommuns hemsida inom kort. Vid ett par tillfällen kommer Räserbyrån också hålla fantasilaboratorium öppna för alla barn, datum meddelas senare.

I vår Formstudio finns som vanligt möjlighet för barn och vuxna till skapande i anslutning till utställningen. Och håll utkik efter våra lovaktiviteter!

Skolor i Värmdö kommun är också välkomna att boka visning och workshop för sina klasser med vår konstpedagog Matilda Kästel, matilda.kastel@varmdo.se.

Under utställningsperioden kommer vi även att ha ett särskilt utbud i vår butik med konst och böcker som riktar sig till barn.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar