Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Molnet. Elin Stampe, 2020 Foto: Elin Stampe

MOLNET/IN MOTION

Medverkande: Elin Stampe, Maja Korpi och Nils Fridén samt dansgruppen Räserbyrån.

Molnet/In Motion är en interaktiv utställning med installationer och en lekfull föreställning, som främst riktar sig till yngre barn. Utställningen prövar hur vi med våra kroppar och rörelser kan skapa både rum och konst.

Molnet/In Motion är en interaktiv utställning med installationer av konstnärerna Elin Stampe, Maja Korpi och Nils Fridén samt föreställningen Molnet – ett fantasilaboratorium av dansgruppen Räserbyrån, som riktar sig främst till yngre barn. Var och en, och tillsammans, utforskar konstnärerna och dansarna på olika sätt hur vi skapar rum och konst med våra kroppar som verktyg. Inom konsthantverket är kroppen både vägen och verktyget; hjärnans och handens samarbete är centralt. I hantverket ser vi spåren av kroppens rörelser.

Elin Stampes verk Molnet kan omformas i det oändliga genom att du som besökare förflyttar ”molnet” upp och ner och i sidled. I fantasilaboratoriet skapar Räserbyrån berättelser i samspel med barnen där Molnet byter skepnad under varje föreställning.

I Maja Korpis och Nils Fridéns gemensamma verk Bubblan blir besökaren genom sina rörelser en medskapare i ljus, mörker och skuggor.

Här kan du se en kort visninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster av Molnet/In motion av konsthallschef Evelina Hedin.

Med Molnet – ett fantasilaboratorium riktar vi oss med särskilt till våra yngre besökare, främst 4-5-åringar i ett samarbete med Värmdö kommuns förskolor. Räserbyrån kommer också göra ett par öppna föreställningar för alla barn. Håll utkik här och på vår Facebook-sida för tider.

I vår Formstudio finns som vanligt möjlighet för barn och vuxna till skapande i anslutning till utställningen. Och håll utkik efter våra lovaktiviteter!

Skolor i Värmdö kommun är också välkomna att boka visning och workshop för sina klasser med vår konstpedagog Matilda Kästel, matilda.kastel@varmdo.se.

Under utställningsperioden kommer vi även att ha ett särskilt utbud i vår butik med konst och böcker som riktar sig till barn.

Föreställningen Molnet – ett fantasilaboratorium är också ett led i att uppmärksamma att FN:s barnkonvention blir lag 2020.

Ladda ner lärarhandledning till Molnet / In Motion här.

Molnet/In Motion pågår till 17 maj 2020.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar