Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Omhängning pågår: Jordkrets

Den 1 oktober öppnar Jordkrets, en utställning om livet, döden och vår plats på jorden. Medverkar gör konstnärerna Dominika Kemilä och Maya Strandberg, samt Lina Sofia Lundin som visar ett platsspecifikt verk utomhus, längst in i Farstaviken.

Öppningsdagen börjar kl. 10-12 med samtal med de deltagande konstnärerna på Gustavsbergs Konsthall. Utställningen invigs kl 14 samma dag och är en del av programmet för Stockholm Craft Week, 1-4 oktober.

Jordkrets formar sig kring frågor om vår förankring i den fysiska världen, i livet och i döden. Vad betyder jorden för vår tillhörighet – eller rotlöshet? Kan den erbjuda trygghet och vara en länk till det som fanns före oss, det uråldriga och arkaiska? Om ”jord” i utställningens titel är alla dessa frågor, är ”krets” tiden, rörelsen, upprepningen, oändligheten.

Utställningen kartlägger ett gränsland mellan inre och yttre landskap. Mellan centrum och periferi. Verken bär spår av det fysiska görandet som föregår formen. Utställningsrummet är en terräng att kliva in i och bli en del av, som vittnar om ordlösa erfarenheter, minnen och drömmar.

Jordkrets är också en del av Stockholm Craft Week, fyra dagar då gallerier och konstnärer, i Stockholm och i Gustavsberg, visar upp konsthantverksfältets mångfacetterade bredd och experimentella styrka.

Jordkrets pågår till 10 januari 2021. Läs mer om utställningen här.

Stockholm Craft Week pågår 1-4 oktober 2020. Fullständigt program finns här.länk till annan webbplats

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar