Talande webbLyssna

Från till och med

Stills in repeat, 2009.

STILLS IN REPEAT

Medverkande: Signe Dalsgaard • Kakan Hermansson • Simon Klenell • Oona Linke • Haidar Mahdi • Stina Persson

Gustavsbergs Konsthall har under våren följt kandidaterna Institutionen för keramik och glas på Konstfack. Samarbetet resulterar i sommarens stora utställning, Stills in Repeat, där studenterna har utmanats att presentera sina arbeten i en ny kontext, liksom att skapa en gemensam helhet i utställningsformatet.

Gustavsbergs Konsthall ser det som sin uppgift att bidra till ett fördjupat konsthantverksbegrepp och ser samarbetet med Konstfack som ett fruktbart sätt att utmana den vedertagna bilden av konsthantverket. Det orädda närmande till materialet som utställarna visar och de frågeställningar de valt att arbeta med har resulterat i en utställning där de konstnärliga och narrativa inslagen når såväl djup som höjd. De scenografier eller stilleben som framträder på utställningen innehåller tydliga spår av traditionella bruksformer. Men här strävar föremålen inte efter att praktiskt brukas utan söker andra uppgifter, som kontakt och kommunikation.

Ord och begrepp måste ständigt fyllas med innehåll för att inte urvattnas och stagnera. Vi är därför mycket glada över att kunna presentera sex nyexaminerade kandidater från Konstfack, Institutionen för keramik och glas, som med sina olika utgångspunkter sammanstrålar i en och samma brännpunkt.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar