Talande webbLyssna

SEMIOTICS

Simon Klenell och Leo Tecosky
26 maj – 16 september 2018

Utställningen Semiotics är resultatet av ett nära samarbete mellan de två glaskonstnärerna Simon Klenell (SVE) och Leo Tecosky (USA). Under våren 2018 är de inbjudna till konsthallens residens-ateljé och de kommer tillsammans producera utställningen i glashyttan STHLM Glas i Gustavsberg. Mer information om utställningen kommer inom kort.

 

MAGISKA LÅDAN – ett mobilt utställningsrum

Päivi Ernkvist
26 maj – 16 september 2018

Magiska Lådan visas nu för första gången på Gustavsbergs konsthall. Den är ursprungligen inspirerad av 16- och 1700-talets kuriosakabinett, Wunderkammer. Skåpet är en scen, ett rum som ger utrymme för otaliga utställningsformer och kombinationer. Den resande lådan kan lånas ut till vem som helst som ser dess möjligheter.

“Jag börjar själv stafetten. Här är det fråga om magins återkomst som konstverk, estetisk upplevelse. Keramiskt, från mina fingrar är det naturens egen magi i olika organiska föremål som jag lyfter fram. Jag anknyter sedan till magins traditioner i ett höglitterärt sammanhang med en fysiskt liten och kanske anspråkslös publikation. Boken befinner sig i en handgjord låda av papp med namnet Magins rum. Det är ett rum i rum med samtal och frågor i många riktningar”, säger Päivi Ernkvist.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarSenast publicerad: