Tyck till
Talande webbLyssna

Studie- och
yrkesvägledning

Flicka sitter på golvet i bibliotek, laser bok

Du som har funderingar kring olika yrkesval och studiemöjligheter kan vända dig till en studie- och yrkesvägledare (SYV) för att få vägledning. SYV är specialist på möjligheter och val som rör elevers studie- och yrkesliv efter grundskolan.

Hos en studie- och yrkesvägledare kan du till exempel få tips på hur du kan finna mer information om studier eller yrken som intresserar dig. Du kan även få hjälp med att bolla idéer för att få en tydligare bild av vad just du vill göra i framtiden, hjälp med studieplanering och med att sätta upp mål mm.

Via länkarna i högerspalten hittar du mer information om studie- och yrkesval.

SYV i grundskolan och gymnasieskolan

Vilken utbildning ska du välja till gymnasiet och vad krävs för att komma in? Vad ska du göra när du tagit studenten? Dessa frågor och många fler kan du få hjälp med att besvara av en studie- och yrkesvägledare.

För mer information, kontakta SYV på din skola.

SYV för elever i vuxenutbildning

Innan du börjar studera på vuxenutbildning i Värmdö kan du tala med eller träffa en av Komvux Värmdös studie- och yrkesvägledare. Vägledarna kan informera om hur man ansöker till kurser, berätta om prövningar, betyg, behörighetskrav till högre utbildning, studiestöd och mycket mer.

Läs mer under Vuxenutbildning i vänstermenyn.

Senast publicerad: 2018-03-12